Getuigenissen

Kinderen en jongeren worden regelmatig slachtoffer van discriminatie en racisme. We willen dan ook met het netwerk de handen in elkaar slaan om deze verhalen naar buiten te brengen en bewustwording te creëren. We willen racisme en discriminatie – zowel binnen de jeugdsector als daarbuiten – verkleinen.

We verzamelden heel wat getuigenissen van kinderen, jongeren en jeugdwerkers uit Vlaanderen en Brussel. We laten hun stem horen en gaan samen de strijd aan tegen racisme en discriminatie.

Mohammed (20) staat op als ambassadeur van Jeugdwerk tegen racisme en getuigt: “Men vindt me niet leuk omdat ik een andere huidskleur heb of omdat ik homo ben. Daar zou ik niet voor kiezen, het zou makkelijker zijn om het niet te zijn.”

Lees hier zijn verhaal.

Meer getuigenissen:

 • Projectweek #JeugdwerkersTegenRacisme
  • Vijf jeugdwerkers spraken zich uit tegen racisme. Dat deden ze tijdens de projectweek #JeugdwerkersTegenRacisme, een project van Roots en Formaat.
   >> Lees hier meer over de projectweek en bekijk de getuigenissen.
 • Say It Loud, Leuven
  • Zeven jongeren van het Heilig Hart Kessel-lo stapten in het voorjaar van 2020 in een artistiek traject o.l.v Zoë Demoustier. Dans, tekst en film werden hun uitlaatklep om met de thema’s discriminatie en racisme aan de slag te gaan en hun eigen verhaal en boodschap te uiten. Het resultaat werd een kleurrijke film met een sterke boodschap.
   >> Bekijk hiernaast alvast de trailer. De volledige film vind je hier.
 • Karrewieters vertellen over hun ervaringen met racisme | Karrewiet